יום שבת, 6 באוקטובר 2018

מיסוי ביטקוין

מבחינה כלכלית, ביטקוין שינה את הגישה שלנו כלפי כסף, גם בכל הנוגע למיסים

ביטקוין הינו סוג של מטבע דיגיטלי אשר יותר ויותר מוסדות ואנשים פרטיים עושים בו שימוש בשנים האחרונות. המטבע יוצר בעיות רבות, ביניהן גם בעיות מבחינת מיסוי. במשך זמן רב מדינות ובנקים ברחבי העולם בחנו את מעמדו של הביטקוין בכדי לקבוע כיצד והאם יש לגבות מיסים בגינו, כאשר ההחלטות על פיהן פועלים כיום התגבשו רק בתחילת שנת 2017.

ההתייחסות כלפי ביטקוין מורכבת ביותר מכמה בחינות
·    
 
מעקב: אחת הבעיות העיקריות עם המטבע הוא שכמעט ואין עליו פיקוח ומעקב, ולכן הוא מהווה כלי נוח ביותר לביצוע פעולות כלכליות בלתי חוקיות כגון הלבנת הון, התחמקות מתשלום מיסים, מימון ארגוני טרור ועוד.
·     
מעמדו כמטבע: במדינות רבות לא מכירים במטבע הביטקוין כמטבע מהשורה, וכך גם במדינת ישראל. בעוד מטבעות אינם מחויבים במיסים, ולכן אין צורך בתשלום למדינה עבור עליית ערכו של מטבע מסוים, המצב עם הביטקוין שונה. מבחינת מדינת ישראל, ביטקוין אינו מטבע, אלא נכס, ולכן גם מיסויביטקוין מתבצע בהתאם למיסוי נכסים אחרים.  
·     
מיסוי ביטקוין: בכל הנוגע לקביעת גובה המס עבור שכר בביטקוין, יש לציין כי כל מקרה נבחן לגופו. רשות המיסים קובעת עם פעולות סחר מסוימות הינן של עסק, אדם פרטי או חברה, ובהתאם קובעת את גובה ואופן תשלום המיסים הנדרשים.

כיום הגישה של רשות המיסים הינה כי כל עסקת ביטקוין מוכרת לצרכי מס

עסקאות ביטקוין כיום מוכרות לצרכי מס מכל הבחינות- הן מבחינת תשלום מיסים והן מבחינת ניכוי הוצאות מוכרות. לאור האמור, בעת ביצוע עסקאות במטבע זה, יש לקחת בחשבון גם את ההשפעות הכלכליות של המיסים לאחר סיום העסקה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה