יום שני, 30 באפריל 2018

מהי תמ"א 38?


מהו הרקע לתכנית?
במהלך העשור שבין 1970 ל-1980, נקבע על ידי ועדת מומחים כי כמעט כל המבנים אשר נבנו בהתאם לתקן הישן אינם עמידים בפני רעידות אדמה. משמעות הדבר היא כי במקרה של רעידת אדמה, ייגרם אסון כבד ואובדן עצום של חיי אדם וכן נזק לרכוש. לכן, נקבע תקן חדש המפרט את הפרמטרים לבנייה עמידה יותר וכן נקבעה תכנית מתאר ארצית מס' 38 אשר נועדה לעודד בעלי נכסים במבנים קיימים אשר נבנו על פי תקן הבנייה הישן, לשפץ אותם כך שיעמדו בתקן החדש. בתמורה לכך, תוך הכרה בעלויות השיפוץ, מציעה המדינה הטבות שונות לבעלי הנכסים. 

מהן ההטבות הנכללות במסגרת תמ"א 38?
במידה ונקבע כי הבניין עומד בכל התנאים לביצוע תמ"א 38 – דהיינו אינו עמיד די הצורך בפני רעידות אדמה – ניתן לשפץ אותו בתמורה להטבות רבות. אלו כוללות הקלה וזירוז התהליך של קבלת היתר הבניה, אפשרות להוספת אלמנטים חדשים למבנה - כדוגמת מעלית ומקומות חניה נוספים, אפשרות להרחבת דירות קיימות ואף בנייה של דירות חדשות והוספת קומה או שתיים למבנה, זאת במקביל להנחה משמעותית בהיטל ההשבחה ובמסים נוספים.

כיצד יבוצע השיפוץ במקרה של זכאות?
על פי התנאים המפורטים בתכנית תמ"א 38, האחריות לביצוע השיפוץ מוטלת על כתפיו של בעל הנכס ועל כן, באופן עקרוני, ניתן לבצע שיפוץ עצמאי של הנכס. עם זאת, חשוב לזכור כי מדובר בתהליך מורכב, הן מבחינה הנדסית והן מבחינה כלכלית ועל כן, מרבית בעלי הנכסים בוחרים לחתום על הסכם עם קבלן מנוסה לצורך ביצוע העבודות. ניתן לסכם עם הקבלן את צורת התשלום בדרכים שונות אך לרוב, הדירות החדשות אותן ניתן להוסיף למבנה משמשות כתמורה בעבור השיפוץ ועל כן נמסרות לקבלן בתום התהליך.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה