מה משפיע על האופן שבו מטמיעים RTO בתכנית התאוששות מאסון?
יש גורמים שונים שמשפיעים על האופן שבו מטמיעים נתון של RTO על תכנית התאוששות מאסון. בשביל להבין מה הגורמים האלה ומה ההבדלים ביניהם, צריך לזכור שנתון RTO אמור לתת מענה לשאלה מאוד ברורה: כמה זמן נדרש לארגון כדי להתאושש מהמשבר. מתוך התשובה לשאלה הזו נגזרים שאר הנתונים שמופיעים בתוך תכנית המשכיות עסקית, החל מהמשאבים הכלכליים שמקצים עבורה ועד בעלי המקצוע שאותם מערבים בכל משבר, אסון או שיבוש.
הגורם העיקרי שמשפיע על האופן שבו בונים אסטרטגיה מסוימת עם מרכיב של RTO הוא מבנה הארגון. המבנה של הארגון משפיע על האופן שבו מתווים את האסטרטגיה גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך, כי המטרה היא להתאים את אופן ניהול התשתיות והנתונים לכל ארגון בנפרד.
מלבד מבנה הארגון, צריך לתכנן תהליכי ניהול שמשלבים בתוכם חשיבה והפקת
לקחים. זו הדרך הכי טובה ללמוד מתוך ניסיון העבר ולמנוע מההיסטוריה לחזור על עצמה.
במקרים של הגדרת RTO, לומדים למשל כמה זמן לקח לארגון להתאושש
בפעם הקודמת שבה התרחש משבר ומה זה אומר על הכלים שעומדים לרשותו לצורך התאוששות
מאסון עכשיו.
החשיבות של נתוני RTO
נתון מהסוג של RTO חשוב עבור כל הגורמים המעורבים ויש לו ביטוי מוחשי בתכניות המשכיות עסקית שונות. בשביל להביא לידי ביטוי את הנתון הזה בצורה הטובה ביותר, צריך להתייעץ עם בעלי מקצוע ולערב אותם בתהליך קבלת ההחלטות.
כאשר בעלי מקצוע חיצוניים מעורבים בתהליך קבלת ההחלטות, זה אומר שיש מישהו שבודק את ההתנהלות של הארגון. על בסיס הבדיקה הזו, אפשר כיום לקבל החלטות מבוססות יותר לגבי המשכיות עסקית, התאוששות מאסון או הקצאת משאבים כלכליים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה