יום ראשון, 23 ביולי 2017

ערעור על החלטת המרב"ד

המכון שיכול לפסול לכם את הרישיון
משרד הרישוי בישראל הוא הגוף שאחראי על כל ההתנהלות של משרד התחבורה מול האזרחים. מצב כזה מאפשר למשרד התחבורה ולממשלה לאכוף את הנהלים והתקנות החדשות בדבר רישיונות הנהיגה שמחולקים בכל יום לנהגים חדשים, חידוש רישיונם של נהגים שצריכים לחדש וגם הנפקת רישיונות חדשים למי שרוצה לקבל רישיון לכלי רכב כבדים כמו אוטובוס או משאיות. המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, שמכונה גם המרב"ד בראשי תיבות, הוא הגוף הרפואי שאחראי על הבדיקות השונות שקובעות האם אדם מסוים יכול לקבל רישיון נהיגה וכך משרד הרישוי יודע האם להנפיק רישיון או לא. גם במידה והמכון הרפואי קבע שאדם אינו כשיר, ניתן להגיש ערעור על החלטת המרב"ד, בתהליך שחייב לקרות מהר מאוד.

כיצד מגישים ערעור על החלטת המרב"ד?
כדי להגיש ערעור על החלטת המרב"ד יש צורך להגיש אותו תוך 30 יום מרגע קבלת ההודעה. ברגע שיעברו שלושים ימים יימצא האדם בתהליך ארוך מאוד שיימשך שנה ושלושה חודשים עד אשר יעבור את הבדיקה אצל המכון הרפואי שוב. מצב זה של יותר משנה ללא רישיון הוא מצב בלתי אפשרי במדינת ישראל בה הרכב הוא תלות הכרחית לקיום תקין ולא מותרות. מצב כזה מחייב פעולה מהירה כדי להגיש ערעור על החלטת המרב"ד וכדאי לצרף כמה שיותר מסמכים שיעצימו יותר את הסיכוי לקבל את הרישיון החשוב.


אפיה מגישים את ערעור?
ערעור על החלטת המרב"ד מתקבל בועדת ערר תל השומר. זוהי הועדה הראשית שמקבלת את כל הפניות מטעם הנהגים שנפסל רישיונם והיא זו שמחליטה האם להשאיר את החלטת המרב"ד על כנה, זאת אומרת לפסול את רישיון הנהיגה של הנהג, או לבטל אותה. יכול להיות שהמרב"ד יקבל החלטה חלקית והרישיון יחזור לנהג בהגבלות מסוימות או יקבל רק חלק מהחלטה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה